Je kunt er ook voor kiezen om een vlucht te boeken, waarbij je vertrekt vanaf Düsseldorf Airport. Vooral wanneer je tegen de Duitse grens woont, is dit ideaal. Ook kan je ervoor kiezen om een vakantie te combineren met een korte stedentrip Düsseldorf.

Duizenden parkeerplaatsen

Het vliegveld is met de auto heel goed bereikbaar. De airport heeft de beschikking over meer dan 20.000 parkeerplaatsen. Een plekje heb je dus zo gevonden. Alle parkeerterreinen zijn net vernieuwd, dus je kunt je auto hier op een comfortabele wijze parkeren. Het is een aanrader om van tevoren een parkeerplek te reserveren. Zo ben je verzekerd van een goede en voordelige parkeerplaats. Je kunt maximaal 24 uur voor vertrek een parkeerplaats reserveren.

Verschillende zones

Op de luchthaven wordt gebruik gemaakt van verschillende tariefzones, zoals de oranje terminal tariefzone, de gele zone voor langparkeren en de rode zone voor langparkeren volgens het spaartarief. Eenmaal op de luchthaven aangekomen wijzen de kleuren je heel makkelijk naar de juiste zone.

De oranje terminalzone voor kort parkeren

De oranje terminal parkeerzone ligt naast het luchthavengebouw. Alle parkeergarages en parkeerterreinen die in deze zone liggen, liggen op maximaal vijf minuten loopafstand van de terminal. Dit is de ondergrondse parkeergarages P1 en P8 en de parkeergarages P2, P3 en P7. Deze parkeerzone is vooral bedoeld voor kort parkeren.

De gele zone voor lang parkeren Düsseldorf Airport

Je kunt je auto ook kwijt op de voordeligere, gele zone. Deze zone is bedoeld voor langparkeren en bestaat uit de parkeergarages P4, P5 en de parkeerplaats P22. Je bereikt de terminaal met een shuttlebus of de SkyTrain.

De rode zone voor lang parkeren

De voordelige rode zone is zeer geschikt voor langparken. Deze bestaat uit de parkeerplaatsen P23, P24 en P25. Als je je auto hier wilt parkeren, dan kun je online een parkeerplek reserveren. Er geldt hier het Holiday Special-tarief. Hierbij parkeer je heel voordelig je auto.

Snel kort parkeren

Moet je iemand afzetten bij de luchthaven? Dan kan je je auto ook kort parkeren bij P11 en P12. Deze parkeerplaats is bestemd voor kort parkeren. Dit parkeerterrein ligt vlakbij de terminal, bij vertrek C. De geadviseerde maximale parkeertijd hier bedraagt een half uur.

Parkeren mindervaliden

Mindervaliden kunnen hun auto kwijt in de ondergrondse parkeergarage P1 of de parkeergarages P2 en P3. Als je in het bezit bent van een invalidenparkeerkaart, dan kan je je auto hier gratis kwijt. Na je aankomst moet je jezelf bij de intercom melden bij de uitgang. Een medewerker noteert dan het nummer van je kaart en het kenteken.

Valet-Parkeer-Service

Heb je geen zin om zelf op zoek te gaan naar een parkeerplaats? Dan kan je ook gebruik maken van de Valet-Parkeer-Service. Hierbij parkeer je je auto op een van de aangegeven stopplaatsen. Vervolgens word je auto dan in de veiligheidszone geparkeerd. Bij terugkomst kan je je autosleutels ophalen bij de parkeer-servicecentrale op de begane grond van P3.